Glutenfria pannkakor

Kommentera
 
Just nu kan man nog säga att vi är inne i en pannkansperiod, iaf jag (Gustav). Blev så sugen att jag inte kunde låta bli att beställa en riktigt bra panna för det också. Man får ändå se det som en investering, de håller i en livstid. 
Men för att få pannkakor måste man också ha en smet. 
Jag har tagit ett helt vanligt pannkaksrecept där jag byter ut mjölet mot våran egna mjölmix (recept på det kommer)  och har i lite fiberhusk samt xantangummi. 
 
Smeten
3 dl mjölmix 
1/2 tsk salt
2 krm xantangummi 
1 tsk fiberhusk 
6 dl mjölk 
3 ägg 
Smör till stekning
 
Blanda först alla torra ingredienserna, tillsätt sedan resterande och vispa till en slät smet. 
Låt smetem stå så länge som möjligt.
Gärna över natten. 
Men låt den stå minst en kvart så hinner huksen & gummit komma igång. 
 
Om man inte har xantangummi går det att utesluta.