Enda sedan jag var liten har jag älskat dessa muffins med chokladbitar i. Och det försvinner naturligtvis inte bara för att man blir glutenintolerant så då får man modifiera om de så dem passar alla! :-)
Ca 12-16 muffins

Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
50 g rapsolja
2 - 3 dl socker (beroende på hur söta man vill ha dem)
3 ägg
1 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl mjölmix (se gärna recept på vår egna fantastiska mjölmix i ett tidigare inlägg)
1,5 tsk bakpulver
1 tsk xanthangummi
1,5 dl hackad mörk choklad
Ställ ut formar på en plåt eller lägg formar i en muffinsplåt så håller de formen bättre. Vispa smör, olja och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner vatten, vaniljsocker och tillsätt sedan mjölmixen blandat med bakpulver och xanthangummi. Häll till sist i chokladen och rör om ordentligt.
Fördela smeten i formarna och försök att inte fylla för mycket för då pyser de över kanten och blir inte lika snygga. Jag gör alltid det felet... :P
Grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter, man får hålla lite koll då alla ugnar är olika. Låt muffinsarna svalna innan du hugger in så allt hinner sätta sig.
NJUT!