Just nu jobbar vi väldigt mycket båda två, precis som de flesta vuxna gör under hösten. När man kommer hem vid 17-18 är stubinen ofta kort innan man har fått i sig middag. Och så ska man bara gör det och bara göra det där... Den här maträtten gillar vi, det som tar tid är att hacka grönsakerna (det kan man dessutom göra kvällen innan, efter middagen när man har extra energi), och sen själva tiden i ugnen. Men då kan man ju göra annat, typ betala räkningar eller se på tv! Den här rätten passar dessutom lika bra som festmat då den passar de flesta, och är enkel att göra om till vegetarisk eller mjölkfri.

För 4-5 portioner
7 potatis
1 + 2-3 morötter
250 g champinjoner
1 zucchini
3 kycklingfiléer
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonäs
1-2 msk tomatpuré
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap
Kryddor, salt och peppar
Skala potatis och morötter. Ät upp en morot så orkar du laga resten av maten. Skär upp potatisen i klyftor och morötterna i stavar. Lägg de i en ugnsäker form med lite olivolja och salt. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Skär under tiden upp svamp, zucchini och kyckling (tänk på hygienen!). Gör såsen genom att blanda ihop alla ingredienser. När 20 minuter har gått, lägg i resten av grönsakerna och kycklingen i samma form och sätt in i ugnen i ytterligare 20 minuter. Servera med sås och lite sallad!