Bästa vardagsmaten #2 - Makaronisoppa

Kommentera
Den här soppan har jag ätit, och älskat, sen jag var typ sju år gammal. Och än så länge har jag inte träffat på någon som inte tyckt om den. Den går dessutom snabbt att laga, ungefär 15-20 minuter. Det är kanske inte den nyttigaste maträtten men ibland har man bara inte tid att tänka på sånt. Och man kan ju alltid avsluta med en frukt!

4 portioner

2 gula lökar 
Rapsolja 
1,5 liter vatten 
5 dl glutenfria makaroner 
2 buljongtärningar 
1 msk färsk hackad basilika (1 tsk torkad)
1 dl tomatpuré 
1 dl grädde 
Salt och peppar 

Koka upp vattnet i en vattenkokare. Skala, hacka och stek löken i oljan tills den är genomskinlig. Häll i vattnet, makaronerna, buljongtärningarna och basilikan och koka tills makaronerna är klara (står på paketet). Häll sedan i tomatpurén, grädden, salt och peppar och koka upp. Klart! 


Naturligtvis kan man göra den lite starkare genom att steka lite röd chili eller sambal oelek tillsammans med löken. Man kan även använda andra kryddor eller servera soppan med lite korvslantar.