Jag föredrar micropopcorn av många anledningar, bland annat för att man slipper diska och så blir det mer jämnsaltat. Det finns en hel del ekologiska micropopcorn i affärerna men de innehåller oftast palmolja, vilket ju inte är så bra, eko eller inte. Man kunde väl använda den lokalproducerade rapsoljan istället?
Ja, det kan man! Det finns ett grymt sätt att göra micropopcorn helt tillsatsfritt och med perfekt salthalt, ekologiskt och lokalt!
Det här behöver du:
1 dl popcornkärnor
1 msk raps- eller olivolja. Går säkert med andra oljor också, det kanske är gott med popcorn med jordnötssmak?
1-2 tsk valfritt salt
1 papperspåse
1 Micro
Häll alla ingredienser i papperspåsen. Skaka runt och stäng påsen. Poppa i mikron i 3-4 minuter på högsta effekt. Häll upp i en skål och njut! :-)
Vi har faktiskt använt en gammal popcornpåse från Ica, så har man vanliga micropopcorn kvar kan man käka upp de och spara påsen.
Men den verkar ha ett max antal gånger den kan användas, den här omgången (kanske femte) sprack påsen och det var popcorn i hela mikron...