Gustavs ekologiska glutenfria mjölmix!

Kommentera
Den här mixen använder vi till allt och det bästa är att den är helt ekologisk och fri från tillsatser. Den är även så kallad naturligt glutenfri utan vetestärkelse. 
Den här mixen är en "fin" mix, en bra bas. Om man vill ha mer fullkorn i sitt bakverk kan man komplettera med till exempel bovete, durra eller havre. 
 
Det absolut bästa med den här mixen är att den är väldigt lik vetemjöl i sin konsistens vilket gör att den går utmärkt att ersätta vetemjöl med i recept. Och lägger man till 0,5-1 msk fiberhusk också så är det ingen som märker att det man lagat är glutenfritt.
 
Hur mycket man gör per gång kan såklart variera men det ska vara ungefär 20 % av varje sort. Vi brukar göra cirka ett kilo per gång, så har man så det räcker ett tag! :-)
 
Blanda 200 g av majsmjöl, majsstärkelse, ljust rismjöl, teffmjöl och potatismjöl i en skål. Häll det sedan i en burk och vips så kan du baka (eller göra pannkakor) 
 
 

 
Vi köper mjölet från med24.se som har bra priser och snabb leverans!