Bästa vardagsmaten #3 - laxpasta

Kommentera
Vi har hela frysen full med rester i alla former. En brödbit här och en såsslatt där. Det har faktiskt gott så långt att vi börjar få problem att få in något nytt. Så idag tog vi ett beslut att vi ska försöka handla så lite mat som det bara är möjligt under november. Undantag från det är såklart färska råvaror som frukt, grönsaker, mjölk etc men i övrigt ska vi försöka utmana oss själva!
Tidigare idag öppnade jag kylen och hittade en bit lax, några champinjoner, grädde med utgångsdatum igår samt en bit pastadeg från i fredags. Så jag tänkte "det får bli laxpasta" och här får ni receptet! :-)

En bit lax
15 cm purjolök
Ca 200 g champinjoner
Några kvistar grönkål 
3 dl grädde 
En skvätt fiskfond 
En skvätt fisksås
Salt och peppar 

Glutenfri pasta 

Koka pastan. Skär purjolök, svamp och grönkål i mindre bitar. Stek i en skvätt olja och/eller smör tills det får fina färger i en traktörpanna eller liknande. Salta och peppra. Häll över grädden, fonden och fisksåsen. Skär laxen i kuber och lägg den i såsen, sätt på ett lock och låt puttra i ca fem minuter. Klart! :-) Servera med lite sallad eller rivna morötter så får du en riktig pangmiddag!