Första inlägget och ett recept på Chocolate Chip Cookies

Kommentera
Jaha, då har man alltså skaffat en blogg. Varför då? Jo, mest för att vi har så många recept som vi vill dela med oss av till alla er som av olika anledningar också behöver, eller vill, äta glutenfritt.
Det behöver inte vara tråkigt. Och det behöver definitivt inte finnas 26 E-nummer i en kaka. Det behöver inte ens vara krångligt att få till!
 
Vi är ett par i 25-årsåldern som bor i Uppsala. Vi har mat som största intresse och för oss är det viktigt att maten är ekologisk och äkta vara. Och god såklart! När Karin fick celiaki för några månader sedan fick vi lära om en hel del. Som tur är jobbar ju Karin som dietist så den teoretiska biten var ju inte så svår. Men första besöket i en mataffär lurade tårarna i ögonen hela tiden, allting på den glutenfria innehåller ju massa tillsatser och nästan inget är ekologiskt! Och för Gustav som älskar att baka bröd, speciellt på kulturgrödor, blev det också lite jobbigt ett tag. Men man ska inte deppa ihop för mycket, allting går att lösa! Vi bakar och lagar nästan allting ekologiskt och äkta vara, men glutenfritt! Och vi sparar inte på nånting, det blir lika mycket kakor, bröd och pasta som innan. I den här bloggen kommer vi att lägga upp våra bästa recept och hoppas att alla ni som läser blir inspirerade att testa ni också! Och självklart går det att ändra recepten precis som man vill och det går lika bra med ickeekologiska varor... ;-) 
 
Idag sa Karin "vi borde baka nån kaka som man kan tugga på när man blir sugen". Visst sa Gustav och gjorde en omgång Chocolate Chip Cookies. Det får bli vårt första recept, hoppas de smakar!
 
ca 20 stycken
Ugn 180 grader
 
320 g glutenfritt havremjöl
110 g rumsvarmt smör
110- 150 g färskost (vi använde med chokladsmak)
380 g socker
1 tsk bakpulver
15 g salt
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
300 g hackad choklad
 
Lägg smör, färskost, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i assistent eller matberedare. Kör på medelhastighet till en jämn smörkräm. Skrapa ner från sidorna under tiden så att allt blandas. 
Lägg i en äggula i taget och kör på hög hastighet så de blandas i ordentligt.
Häll i havremjöl och choklad och kör på medel hastighet tills allting blandats.
Klicka ut bollar (ca 60 g styck) på en plåt med bakplåtspapper. Lägg de inte för tätt då de flyter ut en del i ugnen. Grädda kakorna i 15 minuter och låt de svalna på galler. Förvara i en burk om ni inte äter upp alla på en gång!