Müsli

Kommentera
Jag, Karin, äter müsli nästan varje morgon och har gjort så jämt. Det är liksom inte frukost om det inte är fil eller yoghurt med müsli. Men jag vill ha min müsli helt naturell, inget socker, ingen torkad frukt och ingen j*kla crunch. Det ska bara vara frön, gryn och flingor, punkt. I det vanliga utbudet i affärerna brukar det finnas en sån, den heter rätt och slätt naturell eller ibland basmüsli, men på den glutenfria hyllan är det stört omöjligt att hitta någon. Alltid är det några russin eller äppelbitar som smyger sig in eller så är de rostade i socker. Och skulle det mot förmodan finnas någon så är den helt säkert inte ekologisk. Så jag gör min egen och det är superenkelt! Och på senaste tiden går den åt väldigt snabbt då även Gustav fått upp smaklökarna för den... ;-)  
 
Det här är min variant, du får gärna göra precis som den eller så stoppar du i dina egna favoriter. Du får till och med stoppa dit russin i den, bara jag slipper äta de! 
 
- Glutenfria havregryn
- Hirsflingor
- Boveteflingor
- Glutenfria cornflakes
- Solroskärnor
- Linfrön
- Chiafrön 
 
 
 
Andra saker man kan ha i är quinoaflingor, rispuffar, sesamfrön, pumpakärnor, "grova" cornflakes, nötter, mandlar och såklart om man vill crunchy, sockriga flingor, russin, kokosflagor och sånt där! 
 
Blanda allt i en stor skål. Jag har inte skrivit ut några mått därför att jag inte vet några. Jag brukar försöka ta lika delar av allt. Ett tips är att första gången ni gör den kanske ta 1 dl av varje och se om ni gillar den. Sen kan man köra på med rejält av varje så det räcker mer än två dagar! 
 
 
När allt är blandat kan man hälla upp det i en trevlig och praktisk burk. Här hemma använder vi en gammal kaffeburk som blivit över!